Crema de carbassó amb tartar de tonyina

Ni cal que us digui que l´èxit d´aquest plat depèn de la qualitat de la tonyina, oi? Doncs això, però també heu de tenir en compte que dels carbassons no n´aprofiteu la part central, la més blanca, així la crema tindrà un color verd molt més intens…

Ingredients:

400 gr de tonyina vermella

mig kilo de carbassons

1 ceba tendra

una branca d´estragó

tàperes

julivert

sal, pebre

oli extra verge

mostassa de dijon

salsa de soja

Talleu la tonyina a trossos ben petits, tan petits com pugueu. Poseu-hi dues o tres culleradetes de mostassa, una cullerada de salsa de soja i reserveu-ho mentre piqueu l´estragó, la ceba tendra i les tàperes i el julivert. Quan ho tingueu ben picat ho barregeu amb el tartar, salpebreu i guardeu-ho una bona estona a la nevera cobert amb paper film.

Poseu a bullir aigua i hi feu els carbassons al vapor durant uns deus minuts, potser dotze. Els reserveu i quan estiguin tebis buideu la part del mig i tritureu o bateu la resta. Salpebreu-ho i ho reserveu a la nevera fins que us ho mengeu.

Munteu el plat amb el tartar al mig (utilitzant una anella a fi que s´aguanti) i la crema pels costats. La combinació és magnífica!

IMG_4215

Deixa un comentari