Croquetes de xipirons

Croquetes de xipirons

Doncs tan senzill, i a la vegada tan complicat, com fer unes bones croquetes. En comptes de pollastre s´hi posen calamarcets tallats ben petits i si en surt una beixamel al punt adequat tindrem unes croquetes mangnífiques.

Ingredients (surten unes 30 croquetes aprox):

1/2 kilo de calamarcets

50 grams de mantega

50 grams de farina

100 ml de crema de llet

450 ml de llet sencera

nou moscada, sal

2 grans d´all

 

Per una banda saltejarem els calamarcets, tallats a rodelles, en una paella amb un bon raig d´oli i si voleu també amb un parell de grans d´all. Mentre es van fent podem començar a preparar la beixamel. Jo normalment sempre poso la llet freda i en aquesta recepta l´autor no solament la posa calenta sinó que hi afegeix crema de llet (també us he de dir que exceptuant el pes dels xipirons la resta d´ingredients estan rebaixats a la meitat…bé, amb la llet al final vaig posar-ne 150 més del que anava a posar al principi per fer en tots els ingredients la meitat del que deia ell). Vaig decidir seguir les seves indicacions i em va quedar una beixamel més o menys decent per a fer les croquetes, potser li va faltar un punt d´espessor més, però això realment és complicat i a vegades queda millor i d´altres pitjor. En fi, que quan tingueu la beixamel amb la textura adequada i s´hagi rectificat de sal i nou moscada hi afegirem fora del foc els xipirons tallats ben petits, com si estiguessim tallant una ceba a dauets, i deixarem reposar la barreja primer fora de la nevera fins que es refredin i després a dins, un mínim de dues hores. L´autor diu que millor d´un dia per l´altre, no va ser el meu cas.

Una vegada hem tret la massa de la nevera donem forma a les croquetes amb dues culleres, les enfarinem, les passem per farina, després per ou i finalment per pa ratllat abans de fregir-les amb oli abundant. Les posem en un plat amb paper de cuina a fi que absorveixin part de l´oli de fregir i…a menjar-se-les! Van sortir força bones, la veritat sigui dita!

0 thoughts on “Croquetes de xipirons”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *