Una altra bona descoberta, tot i que no sigui exactament com la recepta original, més que res perquè no tinc ni he trobat un formatge italià anomenta “casu aceddu”, d´ovella, tirant a pastós i semblant de textura al mató. A la recepta diu que és un formatge tirant a “blau”, però a la foto no ho sembla pas. En fí, que vaig utilitzar un formatge d´ovella grec anomenat kaulinis que és d´ovella i que per textura semblava anar bé a la recepta, deliciosa pasta farcida d´aquest formatge amb patata, pecorino i menta amb salsa de tomàquet.
Ingredients:
200 gr de farina doble 0
2 ous
150 gr de formatge d´ovella tirant a fresc
100 gr de pecorino ratllat
400 gr de patata mona lisa
1 manat de menta
2 grans d´all
2 cebes
6 tomàquets madurs
1 pastanaga
1 BG (julivert, farigola, llorer)
unes fulles d´alfàbrega
Començarem amassant la farina i els ous durant quinze minuts aprox. Deixem reposar-la una mitja horeta, i emntrestant sofregim una ceba i un gra d´all, i posem a coure les patates durant vint minuts. Quan les patates estiguin les deixem refredar, i mentrestant afegim ja fora del foc la menta picada, el pecorino ratllat i el formatge d´ovella fresc a la ceba i l´all. Barregem bé, incorporem les patates i ho amassem a consciència. Això serà el farcit de la pasta. Fem una salsa de tomàquet sofregint primer una ceba i una pastanaga, i quan estiguin al punt hi afegim els tomàquets tallats a daus (pelats o no, com vulgueu, després ho haureu de colar igualment) grossos, el llorer, la farigola i el julivert. Un got d´aigua i a coure durant mitja horeta. Ho colem i reservem, si ens ha quedat massa líquida reduim una mica.
Per fer la pasta haurem primer d´estirar-la fins a aconseguir unes tires fines com si anessim a fer raviolis o lassanya. Fem unes rodones amb uns motllos i al mig de cada un hi posem una mica del farcit. Han de quedar com una mena de triangle més ample de la part de dalt, i es tanca com aprox unes empanadilles.
Posem aigua al foc i quan bulli hi tirem els culirgionis. Tres minuts i estaran llestos. Ho serviu acompanyat de la salsa de tomàquet i unes fulles d´alfàbrega. Boníssim!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.