Aquest curri de cigrons marrons es diu així perquè es fa en teoria amb uns cigrons marrons que es diuen “kala chana” , i són un tipus de cigrons típics de la zona de Bengala. Per aquí no he estat capaç de trobar en cap botiga…i tan com buscar-ho per internet doncs potser no cal, així que ho vaig fer amb cigrons partits, tot i que millor fer-ho amb els de sempre, crec que la cosa serà més fidel a aquesa saborosa recepta. El plat s´acostuma a servir amb arròs basmati.
Ingredients :
- Una culleradeta de llavors de comí,
- 1 de curcuma en pols,
- 1 de cilantre en pols
- 1 ceba vermella,
- 4 dents d´all,
- 1 xili verd,
- llavors de cardamom,
- arròs basmati
- un polsim d´asafètida,
- 1 cullerada i mitja de farina de cigró,
- 1 tros de ginger
- un polsim de pebre de caiena,
- 1 culleradeta de garam masala,
- un xic de suc de llimona
- 2 tomàquets,
- una tassa de cigrons
Com fer la recepta del curri de cigrons marrons:
Posem oli en una cassola i quan estigui calent ho afegim les llavors de comí. Tot seguit la ceba, picadeta, i l´asafètida. El ginger, picadet també, els alls, el xili i la resta d´espècies.Uns minuts més tard la farina de cigrons, que jo la veritat no vaig posar, no volia que la cosa quedés massa pastosa. Finalment hi posem el tomàquet, picat i sense pell ni llavors, el garam masala i els cigrons, cuits. Uns vint minutets i llest. Si ho feu amb cigrons partits remulleu-los durant una horeta prèviament i la cocció doncs a ull, tu, quan estiguin cuits, aneu tastant. mentrestant feu l´arròs basmati, mateixa proporció d´aigua i d´arròs o un xic més d´aigua, amb unes quantes llavors de cardamom, i ho serviu junt.