Recepta força genèrica, ja que es presenta tal qual (“Curri de llegums”) i et diu que pots utilitzar qualsevol llegum sencer: tot tipus de mongetes, de llenties o de cigrons. Jo vaig escollir fer-ho amb llenties.
Ingredients:
4 mides de llenties, 4 mides d´arròs basmati, 1 ceba vermella, unes beines de cardamom
1 xili verd, 1 tros de gingebre, 6 dents d´all, 4 tomàquets mitjans de pera
una culleradeta de: comí en pols, curcuma, pebre de caiena, asafètida, suc de llimona, sal, dues de garam masala
Comencem sofregint la ceba amb el xili verd. Afegim el ginger i els alls ben picats, i tot seguit les espècies durant uns minuts. Incorporem els tomàquets, el suc de llimona i la sal. Finalment, uns minuts més tard (depenent de si voleu tenir més aviat una salsa o el tomàquet més sencer) hi posem les llenties, cobrim amb aigua i deixem coure, tapat, uns trenta minuts. Paral.lelament haurem preparat l´arròs basmati amb unes beines de cardamom, mateixa mida d´arròs que d´aigua, amb un xic de sal.