Una altra recepta vegetarina, que podria ser vegana si prescindíssim d´afegir-hi iogur al final de tot, i una nova manera de menjar col-i-flor, aquella cosa horrible que em va torturar durant la meva infància i que camí dels 50 he redescobert per a bé.
Ingredients:
1 col-i-flor, mig kilo de patates
120 gr de ceba tendra, 15 gr de gingebre fresc
250 gr de tomàquets, 2 xilis, 150 gr de pèsols
10 gr de curcuma fresca ratllada, 1 cullerada de comí mòlt
2 cullerades de pebre vermell, sal, pebre negre recén mòlt
400 ml de fons de verdures, cilantre fresc picat
80 gr de iogur (opcional), 1 cullerada de garam masala
1 cullerada de “panch foron” (barreja de 5 espècies índia)
En una cassola comencem a sofregir la ceba, les patates, la col-i-flor i les tires de xili. Hi afegim de seguida el panch foron, la curcuma i la resta d´espècies, i la sal. Jo també hi posaria ara el tomàquet, tot i que a la recepta ho fan al final, i es mulla amb el brou, deixant que bulli fins que estigui al seu punt. Quan ho serviu hi podeu afegir una mica de iogur i una cullerada de garam masala, però si no trobeu el “panch foron” una bona opció és utulitzar el garam masala en el seu lloc, de fet també és una barreja d´espècies.