Curry de peix

Curry de peix

Aquest curry de peix és una fantàstica recepta, molt senzilla d´altra banda, un clàssic curry de l´India fet amb llet de coco. El peix…doncs més aviat de carn dura, tipus llobarro o rap, però també ho podeu fer amb lluç, com jo.

 

Ingredients:

  • 1 lluç en lloms o 4 supremes
  • 2 cebes vermelles
  • 1 bon tros de gingebre fresc
  • 8 grans d´all
  • 2 tomàquets de pera grans
  • 1 cullerada de xili en escames
  • 1 cullerada de cúrcuma
  • mig litre de llet de coco
  • cilantre fresc

Com fer la recepta del curry de peix:

  1. Començarem fent un sofregit amb la ceba, el gingebre i els alls. Les mides són, com sempre, per a quatre persones, però si voleu posar més ginger, endavant. Ho dic perquè això de dir “un tros” és molt subjectiu, oi?
  2. Més o menys un quart d´hora més tard incorporem els tomàquets, pelats, sense llavors, i seguim amb el sofregit uns quinze minuts més.
  3. Moment d´incorporar les espècies, remenem bé, i deixem un parell de minuts més.
  4. Mullem amb la llet de coco. Si veieu que la textura és molt líquida feu que faci xup xup uns minuts, tenint en compte que el peix es courà força ràpid. Si la textura ja us està bé poseu-hi els talls de peix i els deixeu coure uns quatre minuts per banda aproximadament. Qüestió d´estar-hi a sobre i comprobar el punt de cocció abans de retirar-ho del foc.
  5. Finalment ho emplatem amb cilantre fresc picat per sobre. També hi podrieu posar menta, crec recordar que la recepta original, d´un llibre de cuina asiàtica fantàstic que tinc per casa, en portava.
  6. Amb aquesta recepta us recomano, per exemple, un bon albariño: El Jardín de Lucía.
  7. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta:
Tags:

1 thought on “Curry de peix”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *