Senzilla recepta de Myanmar, l´antiga Birmània anglesa, estem parlant d´un plat ben típic però no per això menys bo. Ja veureu que el procediment és l´habitual en aquest tipus de plats i que es fa en un plis.
Ingredients:
mig kilo de vedella, mig litre de llet de coco
un parell de branques d´herba llimona, 40 gr de xalotes, 3 xilis verds
4 grans d´all, 20 gr de gingebre, una cullerada de pasta de gambes
2 cullerades de curry en pols, 30 gr de sucre roig o de palma, sal
1 cullerada de pasta de tamarindo, 80 ml d´aigua
300 gr d´ arròs de jazmí o basmati, 600 ml d´aigua
Talleu la carn a tires fines. La saltegeu i tot seguit la mulleu amb la llet de coco, deixant que es vagi fent a poc a poc durant una mitja horeta. Mentrestant prepararem una pasta per condimentar-ho tot plegat juntant en un morter l´herba llimona tallada ben fina, i el mateix amb les xalotes, l´all i el gingebre. Els xilis, millor sense llavors. I també el curry, la pasta de gambes, el sucre i un xic de sal. Disoleu la pasta de tamarindo amb l´aigua i tot plegat es barreja amb la carn i la llet de coco, deixant que s´acabi de coure durant deu minuts.
I l´arròs, doncs com sempre. A foc lent a partir de que bulli, i tapat.