Dashi amb tofu i verdures

Dashi amb tofu i verdures

Hi ha dues maneres de preparar el brou dashi a casa. Una, la més ràpida, amb uns polvets instantanis. Vaja, industrial. I l´altra, la més recomanable, amb l´alga kombu. Té el seu què, descarat. I en el cas concret d´aquest plat hauríem d´afegir que porta uns rotllets de truita, a més del tofu i les verdures, que les podeu variar, naturalment.

Ingredients:

Caldo dashi: 20 gr d´alga kombu, 10 gr de shiitake sec o lamines de bonitol sec, sai i pebre, salsa de soja clara, 1 litre d´aigua

4 ous

bolets shiitake frescos

xili vermell

250 gr de tofu, 200 gr de col blanca, tirabecs…

 

Per preparar el brou dashi posarem a bullir l´alga amb l´aigua, foc lent/mitjà, entre deu i quinze minuts. Es comproba si l´alga està tova, i es retira. S´hi afegeixen 80 ml d´aigua freda, els bolets secs o les làmines de bonitol (surt millor de preu fer-ho amb bolets, les làmines són carilles) i quan bulli es manté durant deu minuts. Es cola i s´hi afegeix el pebre, la sal i una miqueta de salsa de soja.

La resta és ben senzilla. Feu una truita x ou/comensal, ben llarga i fineta, amb el xili a dins, ja que després l´ahureu d´enrotllar i punxar en plan broxeta. Punxareu també els daus de tofu sofregits amb oli, i bullireu la col amb part del brou. Saltejeu els tirabeucs i ja ho tindreu llest per menjar, queda super bo i saborós, i podeu provar a posar altres verdures, segur que quedarà també molt bo, i serveix perfectament com a plat únic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *