Antipasti, sí, aquest gran invent dels italians en la seva versió vegetariana o de vegetals, bé, una part. Concretament albergínia i carbassó, bàsicament, a la planta, i tallats “a lo llarg”, amb pebrot vermell escalibat i parmesano. Boníssim, en breu una versió quasi idèntica amb les hortalises tallades de manera diferent i fregides en comptes de a la planxa.
Ingredients:
2 albergínies
2 carbassons
2 pebrots vermells
un bon tros de parmesà
sal maldon
pebre
oli extra verge
menta seca (o fresca!)
herbes de provença
tomàquets cherry
Mentre escalivem els pebrots al forn (posició gratinador, heu d´estar més al lloro però val la pena, queden més gustosos) tallem els carbassons i les alberginies horitzontalment (bé, depenent de com poseu l´hortalisa sobre la taula…), d´una punta a l´altra, i les fem a la planxa. Les reservem. Quan estiguin tèbies les untem amb un oli d´herbes (menta, herbes de provença) i deixem que marinin, fora de la nevera però tapades, una mitja hora com a mínim. Passat aquest temps fem uns encenalls de parmesà amb un pela-patates, muntem el plat i posem uns quants tomàquets cherry per acompanyar. Deliciós.