He de reconèixer públicament que quan era petit aquesta escudella no em feia cap mena de gràcia, però com que amb el temps (afortunadament) he anat millorant ara la trobo deliciosa. Per això vaig pensar que era una gran oportunitat de fer-la, ja que mai ho havia intentat…
Ingredients (6 px):
1/4 de gallina (o pollastre)
150 gr de cansalada viada
200 gr de jarret de vedella
2 ossos de vedella
1 tros de col d´olla
1 ceba
2 pastanagues
1 porro
200 gr de patates
100 gr de mongetes blanques o cigrons
100 gr de fideus gruixuts (els meus no gaire…del nº2)
100 gr d´arròs
sal
2 grans d´all
uns brins de safrà
Començarem posant una olla al foc amb uns cinc o sis litres d´aigua i els ossos de vedella, deixant-ho bullir mitja hora. Afegim el quart de gallina, el jarret i la cansalada, tallat ben petit. Una estoneta més tard (deu minuts) hi tirem les verdures tallades també a daus petits i quan faltin uns quinze minuts per acabar la cocció (deu minuts més tard d´haver tirat les verdures) és el moment de tirar l´arròs i els fideus, i una miqueta més tard, de fet quan ja pràcticament està, la picada d´alls amb el safrà i els cigrons ja cuits. Abans de servir-ho heu de treure els ossos de vedella i la cuixa de gallina, separar-ne la carn, tallar-la ben petita i tornar-la a posar a l´olla. Un clàssic entre clàssic que val la pena fer una i altra vegada!