Espàrrecs i pak choi

Senzill plat de la Xina, acompanyat per un deliciós arròs “glutinós” que és una de les grans troballes d´aquest llibre. Es el “típic” arròs blanc deliciós dels xinesos que, per aquelles coses, mai m´havia plantejat saber com es feina. I és ben fàcil…Plat vegà.

Ingredients:

400 gr de pak choi

400 gr d´espàrrecs verds

un tros de gingebre fresc

un parell de “chalotes”

1 ceba tendra

2 xilis petits

250 gr d´arròs glutinós

per la salsa: 100 ml de fons de verdura, 3 culleradetes de vi d´arròs, 3 de salsa de soja clara, 1 de fosca, el suc de mitja llima i la seva ratlladura, una mica de midó de blat

 

Per fer l´arròs, al menys el que jo vaig comprar, l´heu de tenir remullant-se en aigua una mitja hora ben bona, fins i tot una. I tot seguit el feu al vapor, en molt poca estona estarà, menys de deu minuts (als cinc, tasteu-lo). La resta del plat? Tallar i saltejar les verdures i hortalises, i fer la salsa…junteu els ingredients (menys el midó) en un cassó i ho porteu a ebullició. Llavors hi tireu el midó, una culleradeta de res, dissolt en aigua, i estarà llesta en un plis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *