Estofat de vedella al brandy

Un dels estofat de vedella més bons que he fet no ja darrerament sinó amb seguretat des que vaig inaugurar el blog, i parlo de fa molt de temps. El toc de posar-hi mostassa diria que és definitiu, i a més a més segur que el brandy i el vi negre han ajudat a potenciar-ne el sabor!

Les quantitats dels aliments és per a 4 persones.

Ingredients:

  • 600 gr de vedella tallada a daus
  • 150 gr de bacon no fumat
  • 300 gr de xampinyons
  • 3 pastanagues
  • 2 cebes
  • 3 cullerades de mostassa de Dijon
  • 2 cullerades de mostassa “antiga” (la de granets)
  • 1/2 litre de brou de carn
  • 150 ml de brandy
  • 50 ml de vi negre
  • farina
  • sal, pebre

 

Pas a pas per fer el Estofat de vedella

 

  1. Sorprenentment començarem per saltejar el Bacon tallat a tires en una cassola. Quan estigui el reservem, bé per a algun altre plat o com a decoració d´aquest. Jo vaig optar per posar-lo a dins del guisat com un element més ja cap al final.
  2. En aquesta mateixa cassola hi sofregim la ceba, i mentrestant enfarinarem els trossos de carn per enrossir-los un cop la ceba estigui al punt (transparent).
  3. Reservarem la carn i en aquest moment hi tirem el brandy mirant que tot el que hagi quedat enganxat a la cassola surti (desglassar), afegint-hi a continuació les cullerades de la mostassa de Dijon i una cullerada d´antiga.
  4. Remenar bé per finalment tornar-hi a posar la carn amb la ceba i a més a més el brou (de carn...però podeu utilitzar-ne de pollastre o gallina si no en teniu, queda molt bo també!).
  5. Tapem gairebé totalment i ho deixem coure a foc mitjà/lent durant una hora.
  6. Passat aquest temps hi afegirem les pastanagues, pelades i tallades a rodelles, i deixarem coure mitja hora més.
  7. Anirem netejant els xampinyons, els tallem a quarts i els saltegem.
  8. Quan hagi passat la mitja hora de les pastanagues els afegim al guisat.
  9. Cinc minuts més i finalment hi tirem el vas de vi (els 50 ml, menys d´un vas realment) i l´altra cullerada de mostassa antiga que faltava per posar.
  10. Deixem coure uns minuts amb la cassola totalment destapada i…al plat!

 

Molt i molt bo. La tradició diu que l´endemà és encara millor, tot i que jo no vaig tenir ocasió de comprovar-ho!

Un altre plat molt bo amb estofat de vedella

Vedella estofada amb vi i bolets

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *