Estofat de vedella al brandy

Estofat de vedella al brandy

Un dels estofat de vedella més bons que he fet no ja darrerament sinó amb seguretat des que vaig inaugurar el blog, i parlo de fa molt de temps. El toc de posar-hi mostassa diria que és definitiu, i a més a més segur que el brandy i el vi negre han ajudat a potenciar-ne el sabor!

Les quantitats dels aliments és per a 4 persones.

Ingredients:

  • 600 gr de vedella tallada a daus
  • 150 gr de bacon no fumat
  • 300 gr de xampinyons
  • 3 pastanagues
  • 2 cebes
  • 3 cullerades de mostassa de Dijon
  • 2 cullerades de mostassa “antiga” (la de granets)
  • 1/2 litre de brou de carn
  • 150 ml de brandy
  • 50 ml de vi negre
  • farina
  • sal, pebre

 

Pas a pas per fer el Estofat de vedella

 

  1. Sorprenentment començarem per saltejar el Bacon tallat a tires en una cassola. Quan estigui el reservem, bé per a algun altre plat o com a decoració d´aquest. Jo vaig optar per posar-lo a dins del guisat com un element més ja cap al final.
  2. En aquesta mateixa cassola hi sofregim la ceba, i mentrestant enfarinarem els trossos de carn per enrossir-los un cop la ceba estigui al punt (transparent).
  3. Reservarem la carn i en aquest moment hi tirem el brandy mirant que tot el que hagi quedat enganxat a la cassola surti (desglassar), afegint-hi a continuació les cullerades de la mostassa de Dijon i una cullerada d´antiga.
  4. Remenar bé per finalment tornar-hi a posar la carn amb la ceba i a més a més el brou (de carn...però podeu utilitzar-ne de pollastre o gallina si no en teniu, queda molt bo també!).
  5. Tapem gairebé totalment i ho deixem coure a foc mitjà/lent durant una hora.
  6. Passat aquest temps hi afegirem les pastanagues, pelades i tallades a rodelles, i deixarem coure mitja hora més.
  7. Anirem netejant els xampinyons, els tallem a quarts i els saltegem.
  8. Quan hagi passat la mitja hora de les pastanagues els afegim al guisat.
  9. Cinc minuts més i finalment hi tirem el vas de vi (els 50 ml, menys d´un vas realment) i l´altra cullerada de mostassa antiga que faltava per posar.
  10. Deixem coure uns minuts amb la cassola totalment destapada i…al plat!

 

Molt i molt bo. La tradició diu que l´endemà és encara millor, tot i que jo no vaig tenir ocasió de comprovar-ho!

Un altre plat molt bo amb estofat de vedella

Vedella estofada amb vi i bolets

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *