Si parlem de fideus de soba, i de tonyina, us podeu imaginar fàcilment que estem parlant d´una recepta japonesa. Els fideus de soba són els del “yakisoba”, je je, fideus de blat sarraí, boooníssims, i amb tonyina fresca queden brutals!
Ingredients (4 px):
300 gr de fideus de soba
100 gr de gingebre fresc, i dent d´all
1 xili vermell, 2 cebes tendres
150 gr de pak-choi, 80 gr de bolets shiitake
3 cullerades de mirin
120 gr de pastanagues, 4 cullerades d´oli de sèsam
3/4 talls de tonyina (en daus)
2 cullerades de salsa de peix
50 ml de salsa de soja clara, 50 ml d´aigua
1 culleradeta de midó de blat
Primer courem els fideus, reservant-los a continuació. Tallarem i picarem petit el ginger, l´all i el xili. La ceba, a rodelles. El pak-choi i la pastanaga a tires, els bolets es retiren els talls i bé podeu deixar-los sencers o tallar-los a tires. I ho comencem a saltejar tot, acabant tirant-hi el mirin. La tonyina podeu fer-la apart, els filets sencers, i després tallar-los a daus…o tallar-ho a daus primer i saltejar-ho molt breument. Barregem els líquids i quan bullin hi tirem el midó dissolt en aigua, i ja tindrem la salsa. Per cert, jo ho vaig saltejar tot, verdures i tonyina, amb l´oli de sèsam…de vici!