Els millors fideus a la cassola que he menjat en molt temps! I això que vaig tirar massa tard la tinta als fideus i no em van quedar suficientment impregnats de tinta, ben confitadets, que llavors ja haguès estat de traca i mocador total!
Ingredients (4 px):
200 gr de rap
200 gr de sípia
100 gr de botifarra
1 ceba
1 pebrot verd gran
300 gr de fideus
3 tomàquets madurs
tinta de sípia
3 grans d´all
julivert
sal i pebre
1 litre de brou de peix
En una cassola de ferro sofregim la sípia amb uns allets tallats a làmines i la butifarra tallada a rodelles. Un cop tot ben ros ho reservem i al seu lloc hi posem la ceba tallada fina i el pebrot ver tallat a daus, i uns minuts més tard el tomàquet (com sempre, tallat a daus, sense pell ni llavors). Ho deixem coure uns vint minuts aprox i hi tornem a posar la butifarra i la sípia, remenem i llavors ho mullem amb el brou de peix…jo vaig posar-hi abans els fideus, mania meva de sempre, tot i que aquí els posa quan el brou ha arrencat el bull. A mitja cocció hi tirem la picada amb els alls, el julivert i la tinta, i un parell de minuts més tard el rap tallat a daus. Tres minuts més i llestos, uns fideus francament espectaculars.
La propera vegada tiraré la tinta abans, just quan mullo amb el brou, crec que quedarà millor. Quan vaig fer el plat la vaig tirar fins i tot després de la picada ja que l´havia dissolta apart amb una mica de brou.