Llom (filet) de porc ibèric amb puré de poma i orellanes

Llom (filet) de porc ibèric amb puré de poma i orellanes

Un altre plat amb porc, en aquest cas el filet deliciós. A un molt bon marinat de la carn se li suma un excel.lent puré de poma i orellanes que combina d´una manera excepcional amb el filet de porc.

Ingredients per fer llom de porc:

  • 2 filets de proc ibèric
  • 2 pomes golden
  • unes 20 orellanes
  • 150 ml de moscatell
  • 250 ml de brou vegetal o de pollastre
  • 1 cullerada de ras-el-hanout
  • 1 cullerada de canyella/una branca
  • 1 cullerada de mel
  • 1 culleradeta de pebre de caiena
  • sal, pebre
  • oli d´oliva extra verge

Com fer la recepta de Filet de porc

Primer posarem a marinar la carn, d´un dia per l´altre o del matí al vespre barrejant la mel, vi dolç, ras-el-hanout i el picant amb oli d´oliva. Ho filmem i a la nevera. També posem a estovar les orellanes amb la resta del moscatell.

Començarem fent el puré…posem en una cassola la poma tallada a daus amb una branca de canyella, les orellanes amb el vi, el brou i pebre durant uns vint minuts. Si queda massa líquid el retirem, però aquí el tema es triturar-ho tot (sense la branca de canyella) i que quedi un puré amb una bona textura. El reserveu. I fem els medallons de porc a la planxa, que quedin cruets per dins.

El puré és fantàstic, el sabor del porc marinat també, una delícia de plat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *