Filets de llenguado amb salsa de tomàquet, xampinyons, musclus i formatge ratllat

Filets de llenguado amb salsa de tomàquet, xampinyons, musclus i formatge ratllat

Ho sé, el llenguado va caríssim. No n´acostumem a fer gaires vegades, de fet quasibé mai…però amb l´excusa del receptari ha entrar algunes vegades a casa (dues fins ara) i és de justícia reconèixer que és boníssim. El que no tenia tan controlat era el llenguado del nord, més petit i sensiblement més econòmic, fins a deu euros menys el quilo a la nostra parada del mercat (que, també ho sé, no es precisament la que té millors preus…però sí millor qualitat). També s´ha de dir, respecte a aquesta recepta, que es pot fer amb qualsevol altre peix blanc..tot i que clar, amb llenguado (crec) que està molt millor.

Ingredients (6 persones):

1 llenguado x persona

300 g de musclus

formatge ratllat, uns 50 gr

200 gr de xampinyons

1/2 llimona

1 vas de vi blanc

1 dent d´all (opcional)

llorer

salsa de tomàquet (1 kilo de tomàquets, oli, sal, sucre, 1 ceba)

Podeu començar fent la salsa de tomàquet (si ja la teniu feta d´un altre dia…bingo!), pelant els tomàquets desprès d´haver-los escaldat en aigua bullent durant 10-15 segons. Llavors fora, ben picadets i a la paella on ja estarue fent un sofregit de ceba. Poseu-hi una o dues cullerades de sal i de sucre, i en uns 10-5 minuts estarà llesta. Tasteu-ho per assegurar-vos que no li falta sucre…

Poseu-vos ara amb els xampis, bé, ho podeu fer mentres es fa la salsa. Els renteu, talleu a làmines i els poseu a fer en una paella on, si voleu, hi estareu sofregint una dent d´all laminat amb una mica d´oli. Normalment l´autora del llibre sempre els fa amb mantega i llimona (jo acostumo a fer-ho amb oli i all). Els salpebreu i en una estona estaran, estona que aprofiteu per fer els musclus i un cop fets treu-re´ls de les seves respectives closques.

Quan ho tingueu tot apunt poseu una capa de salsa de tomàquet al fons d´una safata per anar al forn, els filets de llenguado, els musclus, els xampinyons, la resta de la salsa i fonalment el formatge ratllat. Uns deu minuts gratinant-se al forn i llestos!

Omple bastant, recomanat per dinar millor, tot i que nosaltres vam fer-ho per a dues persones però amb les mides que us doionava al principi….i clar, vam acabar mega tips!

1 thought on “Filets de llenguado amb salsa de tomàquet, xampinyons, musclus i formatge ratllat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *