Filets d´orada cuits amb fulles de plàtan

Això és una mena de “papillote” oriental, amb la peculiaritat que l´embolcall són fulles de plataner, localitzables a alguns supers orientals. I, naturalment, la pasta aromàtica que li dona un sabor fantàstic.

Ingredients:

2 orades filetejades, 4 fulles de plàtan

200 ml de brou de peix (opcional)

pasta aromàtica: 3 xilis vermells, 3 grans d´all, 4 xalotes, un tros de gingebre, 1 cullerada de pola de tamarindo, 1 culleradeta de curcuma mòlta i una de cilantre, 2 tomàquets, uns quantes anous de kemiri o de macadàmia, 1 cullerada de pasta de gambes, ol, sal

verduretes x acompanyar: ceba, pastanaga, xili vermell, penques d´api, brots de bambú, albergínies…

 

Per cert, un detall important. Jo vaig coure el peix al forn, embadurnat amb la pasta aromàtica i embolicat amb les fulles de plàtan. Al llibre ho fan en un wok amb brou de peix…jo recomano la meva manera…

Per fer la pasta aromàtica hem de triturar tots els seus elements (els xilis, millor sense les llavors ni les membranes…) i escampar-la per tots els filets d´orada. Els emboliqueu i els feu al forn entre deu i dotze minuts. Si són molt gruixuts, quinze.

Les verdures les talleu petites i les saltejeu, són una opció per acompanyar el plat, com podria ser-ho l´arròs o senzillament el peix sol, també està deliciós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *