Font de verdures

Una mena de sopa de coco amb verdures que es pot transformar sense problemes en unes verdures amb llet de coco, je je. Recepta d´Indonèsia, super bona, no pot ser considerada ni vegetariana ni vegana per una simple cullerada de pasta de gambes…però bé, és un element que pot ser substituït perfectament per salsa de soja o senzillament eliminat.

Ingredients ( 2px aprox):

pasta de xili: 2 xilis vermells, 2 dents d´all, 10 gr d´arrel de galanga, 10 gr d´arrel de cúrcuma

250 gr de patates

150 gr de pebrot vermell

4 cebes tendres

100 gr de pastanaga

150 gr de mongeta verda

250 gr de col

lemon-grass

400 ml de llet de coco

1 cullerada de pasta de gambes

sal, pebre, cilantre mòlt

 

Primer elaborarem la pasta de xili, al morter, retirant les llavors dels xilis, pelant els alls i les arrels fresques de galanga i cúrcuma. La galanga és una mena de gingebre, més dur, el podeu trobar en llocs de menjar oriental com per exemple el super del final del carrer Balmes (amb Pelai, a Barcelona). En cas de no tenir-ne doncs utilitzeu gingebre, i si no trobeu cúrcuma fresca en poseu en pols.

Per preparar el plat pròpiament dit pelarem i tallarem les verdures en trossos més o menys petits, sofregirem al wok la pasta de xili amb la lemon grass tallada finament i hi afegirem la llet de coco, tot barrejant-hi en breu la pasta de gambes. Quan bulli hi anirem afegint les verdures i hortalises, deixant-ho coure uns deu o quinze minuts, rectificant-ho de sal i pebre al final.

Un detallet: us he posat les verdures que surten a la recepta, però òbviament les podeu variar al vostre gust. Jo, la segona vegada que vaug fer el plat (les fotos són d´aquesta ocasió) no hi vaig posar col (de fet, a l´original és un tipus de col que no es troba aquí i que es diu “choisum”), i en el seu lloc vaig utilitzar pak-choi. La clau és la pasta de xili i que tot bulli amb la llet de coco picant.

img_4056

Leave a Reply