Un postre delicat però fàcil de preparar…si controleu bé el tema de fer un sabayón, vaja, com una salsa holandesa…
Ingredients:
Sabayón: 3 rovells, 25 gr de sucre, 20 ml d´aigua, 40 ml de Calvados (o Marsala, a la recepta original)
crumble: 30 gr de farina, 30 gr de sucre, 30 gr d´ametlla en pols, 30 gr de mantega
100 gr de gerds
Començarem fent el “crumble”, la base de galeta granulosa, tan senzill com barrejar tots els ingredients i amb la massa que obtenim fer quatre rodones amb un motlle i coure-ho a 180 graus fins que veieu que agafa color. Ho refredeu i reserveu.
Pel sabayón jo recomano fer-ho entre el segon i el postre, recén fet guanya molt. Es com fer una salsa holandesa però en dolç: barregeu els ingredients en un bol o ja en un cassó mentre poseu aigua a escalfar. No ha de bullir. Llavors ho batem amb les varilles al bany maria res, poca estona, molt poca, fins que comenci a quallar. En aquest moment ho retireu del foc i si no s´ha tallat tindreu el sabayón, que jo en aquest cas hi vaig posar calvados però que, vaja, el que tingueu a mà.
Per muntar el plat poseu el gratinador del forn en marxa, uns quants gerds o similar a sobre de cada galeta i finalment el sabayón cobrint els fruits vermells. Uns segons al forn a gratinar-se i llestos.
Reblogged this on Celler-Adocse.