Fruits vermells amb sabayón al calvados

Fruits vermells amb sabayón al calvados

Un postre delicat però fàcil de preparar…si controleu bé el tema de fer un sabayón, vaja, com una salsa holandesa…

Ingredients:

Sabayón: 3 rovells, 25 gr de sucre, 20 ml d´aigua, 40 ml de Calvados (o Marsala, a la recepta original)

crumble: 30 gr de farina, 30 gr de sucre, 30 gr d´ametlla en pols, 30 gr de mantega

100 gr de gerds

 

Començarem fent el “crumble”, la base de galeta granulosa, tan senzill com barrejar tots els ingredients i amb la massa que obtenim fer quatre rodones amb un motlle i coure-ho a 180 graus fins que veieu que agafa color. Ho refredeu i reserveu.

Pel sabayón jo recomano fer-ho entre el segon i el postre, recén fet guanya molt. Es com fer una salsa holandesa però en dolç: barregeu els ingredients en un bol o ja en un cassó mentre poseu aigua a escalfar. No ha de bullir. Llavors ho batem amb les varilles al bany maria res, poca estona, molt poca, fins que comenci a quallar. En aquest moment ho retireu del foc i si no s´ha tallat tindreu el sabayón, que jo en aquest cas hi vaig posar calvados però que, vaja, el que tingueu a mà.

Per muntar el plat poseu el gratinador del forn en marxa, uns quants gerds o similar a sobre de cada galeta i finalment el sabayón cobrint els fruits vermells. Uns segons al forn a gratinar-se i llestos.

0 comentaris a ;ldquo;Fruits vermells amb sabayón al calvados;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *