Recepta clàssica de tota la zona asiàtica, crec vaja, tot i que aquesta en concret és d´Indonèsia. Lleugerament diferent d´una altra que publicaré en el receptari vegetarià, és igualment bona, senzilla i fàcil de preparar, una opció molt recomenable per a un plat únic a l´hora de dinar.
Ingredients:
200 gr de mongetes verdes rodones
200 gr de pastanagues
300 gr de col blanca (o similar)
80 gr de brots de soja
120 gr d´espinacs
12 ous de guatlla
80 gr de chalotes
oli de cacahuet (o algun similar…tot i que jo utilitzo igualment el d´oliva)
250 gr de tofu
Per a la salsa de cacahuets (es pot substituïr per salsa “satay” envasada): 125 gr de cacahuets torrats, 1 fulla de llima kefir, 2 cullerades de salsa de soja “ketjap manis” (més dolça, espessa), mitja cullerada de sal, 3/8 d´aigua, 50 gr de chalotes, una mica de suc de llima, 1 dent d´all, 3 xilis vermells.
Si voleu fer vosaltres la salsa és per aquí, doncs, per on heu de començar. Piqueu l´all i els xilis (tres poden ser molts per al paladar occidental si no es que sou fans incondicionals del picant) i en un pot de batedora els junteu amb els cacahuets, l´aigua, la sal i la salsa de soja especial. Ho poseu a bullir juntament amb la fulla de llima fins que comenci a reduïr i adquireixi una bona textura. Ais, abans doreu les chalotes!
Per preparar l´amanida bulliu, per separat, i més aviat al dente tots els ingredients excepte els espinacs i les chalotes. A la recepta els posen crus, jo els vaig saltejar. I els ous de guatlla, vuit minuts. Les chalotes es dauren i a continuació s´hi afegeix els tofu, tallat a rectangles o a quadrats grossos, com vulgueu. I ho serviu, amb la salsa per sobre directament o que cadascú se la posi. Jo dic que és una amanida, però bé, serveix com a plat únic!