Gnocchis de patata amb crema de gorgonzola i anous

Un clàssic, oi? La pasta que no és pasta, bé, ja ens entenem. Exquisits si estan ben preparats, ben cuits, al seu punt just, sense ser pesants…No sé si dir-vos que aquesta recepta és la bona o no, ja ja, a mi la veritat és que em va agradar força i trobo que van quedar prou bons.

Ingredients (x dues persones aprox…si no poso res és per a quatre):

250 gr de patata kennebec o similar

40 gr de farina

1 rovell d´ou

150 gr de gorgonzola

80 ml de llet

25 gr d´anous trencades

sal, pebre

Posem a coure la patata en aigua amb sal. Quan estigui cuita la sequem al forn, a uns 150 gr, cinc minuts. La pelem immediatament, la passem pel passapurés i la barregem amb el rovell, la farina i la sal. Ho barregem bé, amb les mans (utilitzeu guants si voleu), i ho posem a dins de la màniga pastissera (si no en teniu els haureu de fer tots a mà…). Fem tires llargues per després anar-les tallant, intentant que els gnocchis que surtin siguin més o menys iguals. Els marquem amb la forquilla i els cobrim amb farina.

IMG_5812Mentre posem a escalfar l´aigua per fer-los ens ocupem de la salsa gorgonzola, tan fàcil de fer com barrejar la llet amb el formatge a trossets quan aquesta comença a bullir. Retirar-ho del foc i lligar lleugerament amb les varilles. Reservar.

I bé, els gnocchi’s es fan en un moment, en teoria quan els tireu a l´aigua bullent i tornen a la superfície ja estan, però tasteu-ho i deixeu-los un parell de minuts més si noteu que no estan cuits del tot (pel gust a farina crua). Escalfeu la salsa, afegint-hi les anous picades, i poseu-hi pebre al darrer moment, recén mòlt. Boníssim!

IMG_5814

0 thoughts on “Gnocchis de patata amb crema de gorgonzola i anous”

Leave a Reply