Un plat efectiu, efectista i espectacular. La col-i-flor es cuina sencera al forn embadurnada amb una fantàstica salsa i el resultat és altament satisfactori!

Ingredients:

1 col-i-flor, curcuma, pebre de caiena, sal, ceba vermella, 1 tros de ginger, 6 dents d´all, 1 xili vermell sec, un xic de garam masala, de comí, de cilantre, de sucre, 3 tomàquets mitjans, unes quantes llavors de fenogreco, una tassa de llet de coco, anacards.

 

Farem primer una pre-cocció de la col-i-flor, ja sigui al vapor o bullida, però nomès tres minuts. A l´aigua hi heu de posar sal, curcuma i pebre de caiena.

Per fer la salsa sofregim la ceba uns cinc minuts. Incorporem el ginger, els alls i el xili. Uns minuts més tard el garam masala, el comí, el cilantre i la curcuma. Barregem bé i llavors hi posem els tomàquets picats, sense pell ni llavors, la sal, el sucre i les llavors de fenogreco i ho deixem coure uns 8 minuts. Triturem i ho barregem amb la llet de coco i els anacards, triturant-ho de nou.

Posem una mica d´oli en una safata per anar al forn, la col-i-flor i la salsa, mirant que entri per tots els espais possibles i assegurant que quedi la col-i-flor ben impregnada d´ella. Reservem un xic de salsa apart. El forn a 200 graus, mitja horeta. Passat aquest temps la punxeu, i si està ja cuita perfecte, sinó deixeu-la uns minuts més, no més de 10.

 

IMG 6683