Guisat de pop amb harissa de remolatxa

Guisat de pop amb harissa de remolatxa

Una fantàstica recepta que pot ser encara més senzilla si compreu el pop cuit, us estalviareu feina i acabareu abans, clar. I amb el que us sobri podeu fer una pasta absolutament espectacular…

Ingredients:

1 pop (cuit…o fresc), 2 bitxos frescos

1 alberginia gran, 1 pebrot vermell i 1 de verd

1 porros, 1 branca d´api, 70 gr de tomàquets secs

unes quantes tàperes, panses de corint, pebre negre

unes quantes llavors de fonoll i de cilantre, 1 vas de vi blanc grandet

salsa harissa marroquina (o dos bitxos secs grossos), 2 remolatxes

 

Si compreu el pop cru, millor congelar-lo i quan aneu a fer la recepta el poseu a descongelar a la nevera la nit anterior. El bulliu durant uns 45 minuts màxim (bé, de fet aprox és 15 minuts x kilo), “espantant-lo” tres vegades abans de començar la coccio (treure´l i posar-lo a l´aigua bullent). Si el compreu fet el talleu a rodanxes i el reserveu.

Les verdures. L´albergínia la feu al forn. La resta les tritureu (si teniu termomix, ideal), i feu el mateix amb la barreja tomàquet sec/tàperes/bitxo/panses. Daureu les llavors en una paella i comenceu a sofregir les verdures triturades. Deu minuts més tard hi afegim la barreja del tomàquet sec i seguim amb la cocció deu minuts més. Finalment hi posem els talls de pop, mullem amb el vi i deixem coure fins que la salsa estigui al seu punt ideal, tasteu-la i vosaltres mateixos.

La harissa…bé, jo a casa en tinc de “pot”, marroquina, i la vaig triturar amb les remolatxes cuites que ja tenia. Podeu fer això o bé triturar les remolatxes amb uns quants bitxos secs, i llavors afegir-ho al guisat. I finalment, feu unes torradetes i les unteu amb all.

El plat és espectacular, de veritat, i com us deia a l´entrada jo vaig utilitzar les sobres, abundants, per fer una pasta espectacular (macarrons, orecchietti, etc) uns dies més tard amb parmesà ratllat. Brutal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *