Kath katha (curry de verdures)

Kath katha (curry de verdures)

Recepta fantàstica però laboriosa, sobretot pel que fa a la gran quantitat de petits ingredients que té, i que de fet són una de les claus per a aconseguir el sabor espectacular que té. Diria que les verdures es poden canviar però en principi respectaria totes les altres coses, sobretot les espècies.

Ingredients:

100 gr de ceba,1 dent d´all

Mitja cullerada de: grans de mostassa, comí, curcuma mòlta,

1 fulla de llorer, 12 de curry, un xic de nou moscada

3/4 de litre d´aigua o brou de verdures

200 gr de pastanagues, 300 de boniatos, 300 de patata vermella

250 gr de mongeta verda, 150 de pèsols…o 300 de pak choi

250 gr d´arròs basmati

cilantre fresc picat

pasta aromàtica: 80 gr de cebes, 6 xilis vermells secs, 80 gr de coco ratllat (si és fresc, millor), 2 cs de llavors de cilantre, 4 claus, 10 grans de pebre blanc, 1 tros de canyella, una mica d´aigua.

Per preparar la pasta aromàtica, ho sofregirem tot (recordeu treure les llavors dels xilis) i ho triturem amb una mica d´aigua.

Per fer el curry comencem sofregint lleugerament els grans de mostassa, el comí i la curcuma, i ràpidament afegir-hi el llorer, l´all i la ceba. Incorporem la pasta aromàtica, la nou moscada i seguim amb la cocció uns minuts més. Mullem amb aigua o brou de verdures i que bulli. I les verdures es van fent amb aquesta mena de super brou, començant amb les pastanagues, i seguint uns minuts després amb les patates i els boniatos, per acabar amb les mongetes i les fulles de curry. Finalment, els pèsols. Ho serviu acompanyat d´arròs basmati i cilantre fresc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *