Típic plat turc, estem parlant bàsicament d´un boníssim i super senzill plat de bulgur, totalment vegà.
Ingredients:
2 cebes, 4 tomàquets
400 gr de bulgur, julivert picat
2 cullerades de concentrat de tomàquet, 1 cullerada de comí mòlt
1 cullerada de “melaza” de magrana, 1 de suc de llimona
3 alls tendres, 2 xilis verds frescos
2 dents d´all, 1 magrana
un manat de fulles de menta
sal, pebre
Comencem sofregint la ceba, tallada ben petita, per afegir a continuació el concentrat. Un parell de minuts més tard hi posem els tomàquets, sense pell ni llavors. Mentrestant poseu l´aigua al foc i bulliu el bulgur, el temps una mica a ull, no massa estona, però no ho feu com el cuscús perquè us quedarà massa dur. Quan el tingueu a punt el barregeu amb el sofregit i llavors hi poseu la resta d´ingredients: la melassa, el suc de llimona, el julivert, els alls, els xilis, el comí i la sal i el pebre. Ho serviu amb els grans de magrana i les fulles de menta per sobre. Es un plat fantàstic, pot ser un entrant o per sopar un plat únic.