La cucella de Rafik Tlatli (paella de cuscus)

Doncs sí, com no hi havia pensat mai abans? Tots o com a mínim uns quants ingredients clàssics de la paella (mixta) més algún de personal i en comptes d´arròs…cuscus. Funciona? Doncs sí.

Ingredients:

4 mides de cuscus, uns 140 grams aprox

4 talls de xai (els que vulgueu)

4 entrecuixes de pollastre

2 calamars mitjans

8 gambes

200 gr de musclus

2/4 talls de rap (depenent de la seva mida)

2 tomàquets

1 ceba

1 pebrot verd

2 dents d´all

1 cullerada sopera de tomàquet concentrat

una culleradeta de cafè de canyella

sal, pebre

brou de peix, un quart de litre/mig

Anem fent en una cassola tots els ingredients: primer el xai i el pollastre, després els calamars, el peix i el marisc. Ho reservem mirant de mantenir-ho calent, o intentant que es refredi el menys possible. Tot seguit comencem a fer el sofregit; primer la ceba, tot seguit els alls, el pebrot i finalment el tomàquet. Quan ho tenin tot força poxat hi afegim el tomàquet concentrat. Uns minuts més tard la sèmola, vaja, el cuscus i tot seguit la resta d´ingredients que teniem reservats, però sense barrejar-ho, a sobre. Mullem el cuscus amb el brou i ho deixem reposar fora del foc, tapat,cinc minuts.IMG_5711

0 thoughts on “La cucella de Rafik Tlatli (paella de cuscus)”

Deixa un comentari