“La Rucola” és el nom d´un restaurant de París i aquesta lassanya és una acertada combinació de verdures amb beixamel que farà llepar-se els dits als fans de l´albergínia, el carbassó i la carxofa.
Ingredients:
3/4 làmines de lassanya
1 ceba grossa
2 carbassons mitjans
2 albergínies
4 carxofes
un vaset de vi blanc
un xic de vinagre balsàmic
parmesà ratllat
mig litre de llet
50 gr de farina
50 gr de mantega
nou moscada
sal, pebre
Començarem per coure les diferents verdures i hortalises per separat. Les carxofes, si voleu, les podeu coure amb una mica d´aigua, vi blanc i un punt de vinagre balsàmic, una vegada tallades i netes, clar. L´albergínia i el carbassó tallats a daus amb oli a la paella, igual que la ceba. Posem a bullir les làmines de lassanya (o també us podeu fer vosaltres mateixos la pasta amb 100 gr de farina, una mica d´aigua i un ou…ho amasseu bé, ho deixeu reposar mitja hora i després ho passeu per la màquina laminadora) mentre fem la beixamel. Fem primer el roux amb igual quantitat de farina i mantega i tot seguit hi anem afegint la llet. Salpebrem, afegim nou moscada en pols o ratllada al moment i quan estigui llesta hi posem totes les verdures. Ho barregem bé i fem capes amb les làmines de lassanya. Cobrim amb parmesà ratllat, o qualsevol altre formatge (de fet, si el que voleu és gratinar, trobo que queda molt millor un formatge tipus emmental o gruyere ratllat que no parmesà) i servim. Boníssim, brutal barrejar les verdures amb la beixamel i després fer les capes!