Lassanya de La Rucola

Lassanya de La Rucola

“La Rucola” és el nom d´un restaurant de París i aquesta lassanya és una acertada combinació de verdures amb beixamel que farà llepar-se els dits als fans de l´albergínia, el carbassó i la carxofa.

Ingredients:

3/4 làmines de lassanya

1 ceba grossa

2 carbassons mitjans

2 albergínies

4 carxofes

un vaset de vi blanc

un xic de vinagre balsàmic

parmesà ratllat

mig litre de llet

50 gr de farina

50 gr de mantega

nou moscada

sal, pebre

Començarem per coure les diferents verdures i hortalises per separat. Les carxofes, si voleu, les podeu coure amb una mica d´aigua, vi blanc i un punt de vinagre balsàmic, una vegada tallades i netes, clar. L´albergínia i el carbassó tallats a daus amb oli a la paella, igual que la ceba. Posem a bullir les làmines de lassanya (o també us podeu fer vosaltres mateixos la pasta amb 100 gr de farina, una mica d´aigua i un ou…ho amasseu bé, ho deixeu reposar mitja hora i després ho passeu per la màquina laminadora) mentre fem la beixamel. Fem primer el roux amb igual quantitat de farina i mantega i tot seguit hi anem afegint la llet. Salpebrem, afegim nou moscada en pols o ratllada al moment i quan estigui llesta hi posem totes les verdures. Ho barregem bé i fem capes amb les làmines de lassanya. Cobrim amb parmesà ratllat, o qualsevol altre formatge (de fet, si el que voleu és gratinar, trobo que queda molt millor un formatge tipus emmental o gruyere ratllat que no parmesà) i servim. Boníssim, brutal barrejar les verdures amb la beixamel i després fer les capes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *