Boníssima recepta per a la que val la pena utilitzar unes sepietes petites, tot i que es podria fer igualment amb sèpia tallada a daus…però si trobeu sèpia petita val la pena fer-ho!
Ingredients:
100 gr de llenties pardines
Mig litre de brou de peix
1 cullerada de tomàquet concentrat
1 pastanaga
2 cebes
2 claus
1 trosset de porro
1 branqueta d´api
1 BG (llorer, farigola, julivert)
200 gr de tomàquet triturat
1 all
12 sepietes
Posem a coure, en fred, tots els ingredients excepte les sepietes, l´all, el tomàquet triturat i una de les dues cebes. L´altra, la que va a la cocció de les llenties, amb els claus clavats. Quan arrenqui el bull baixem el foc i fem la cocció lentament durant aprox 45/60 minuts.
Netegem les sepietes intentant que no se separin els cossos dels caps, els hi treiem la boca i la part calcaria i les saltegem. Paral.lelament a la cocció de les llenties i abans de fer les sepietes haurem fet un sofregit de ceba, all i tomàquet, que afegirem a les llenties quan aquestes estiguin cuites. Podeu aprofitar la ceba i la pastanaga que heu bullit amb les llenties, queda molt bé.
Super bo!
Reblogged this on Celler-Adocse.