Anem provant maneres diferents de fer i menjar macarrons. Sempre els he menjat a la manera de casa dels pares, vaja, la de tota la vida, bolonyesa, i fa temps vaig incorporar una recepta italiana de carbonara de carxofes brutal. Fa dies vam provar amb els espinacs amb beixamel i avui ho fem amb musclos i una beixamel especiada amb curry…del que no pica!
Ingredients:
macarrons (80 gr. x persona) 2 cullerades soperes d´oli
musclos (1/4 de kilo x persona) 1 cullerada i mitja de farina
1/2 vas de vi blanc 1/2 litre de llet freda
1 ceba
30 gr de mantega formatge ratllat al gust
julivert 1 cullerada de curry en pols
Es renten els musclos (bàsicament, treure les “barbes”) i es posen a coure en una paella amb el vi blanc, tapats. En uns pocs minuts estan fets (oberts), es reserva el brou i es treuen de les seves closques mentre es posen a bullir els macarrons amb molta aigua i sal.
Mentrestant es moment de fer la beixamel. En un cassó de fons gruixut es posa l´oli i la mantega i s´afegeix la ceba picada molt fina i petita. Quan estigui dauradeta hi poseu el curry i la farina, deprès el brou dels musclos i finalment, a poc a poc i remenant amb les barillles, la llet. Ens uns minuts estarà feta la beixamel.
En una font per anar al forn poseu-hi els macarrons amb els musclos, formatge ratllat al gust de cadascú i el julivert picat. Acte seguit la beixamel, es barreja bé i es cobreix amb formatge ratllat. Uns minuts més al forn per gratinar-ho i llestos, super bons i super fàcil!