Maccheroncelli a la carbonara de verdures i tòfona

Maccheroncelli a la carbonara de verdures i tòfona

Cosina germana d´una recepta que vaig publicar no fa massa, aquest plat és deliciós, ràpid de fer i especial per a vegetarians…que no vegans, ja que porta ou. I no porta crema de llet!

Ingredients:

360 gr de maccheronelli

un carbassó gran

dues pastanagues

2 ous

unes làmines de tòfona

parmesà ratllat

sal, pebre

Una de les (suposades) gràcies del plat consisteix en fer bastonets de pastanaga i carbassó d´una mida similar al maccheroncelli, i així aconseguir un plat visualment força maco. Podeu fer-ho o no, però en ser la pasta de la manera que és, tipus macarrons però més allargats i prims, crec que el plat quedarà millor si us curreu les verdures en plan palillos gruixuts, que resisteixin el saltejat al wok que els hi donareu. Per tant les verdures han d´estar, com la pasta, al dente. Un cop teniu les dues coses a punt, les verdures i la pasta, les junteu i hi tireu un ou batut, fora del foc, però que es farà amb la calor residual del cassó (o sigui, barregeu-ho dins del cassó on hagueu bullit la pasta). Hi afegiu parmesà ratllat en abundància, rectifiqueu de sal i pebre i finalment hi poseu unes làmines de tòfona tallada a tiretes. I triomf assegurat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *