Magret farcit de llagostins amb chutney de verdures

Bona recepta que té com a màxima dificultat fer un bon chutney (ha de quedar agredolç) i farcir bé el magret amb els llagostins, de forma que quan el talleu a làmines quedin rodones de llagostins a la carn. La manera correcta de fer-ho és amb un ganivet que es diu “mechador”, però bé, també podeu provar de fer-ho amb un ganivet normal (que talli, eh) petit…una mica cutrillo…i pot no funcionar, i no miro a ningú…

Ingredients:

2 magrets d´ànec

8 cues de llagostins

1 ceba mitjana/gran

una albergínia gran

3 pebrots verds (dels llargs, els italians)

100 gr de sucre

40 gr de mel

200 ml de vinagre blanc o de poma

sal, pebre

llorer, farigola

4 claus

una mica de gingebre

Tallem ben petita la ceba, l´albergínia i el pebrot, i ho sofregim durant molta estona, tapat, i a foc lent. Ha de quedar molt potxat, quasi amb textura de compota…Afegim llavors la mel i el sucre i deixem caramelitzar una bona estona.

IMG_3975

Quan tingui un color fosquet i veiem que caramelitza afegim les herbes aromàtiques i les espècies, donem unes quantes voltes, ho tapem i ho deixem infusionar al forn durant 45 minuts a 85 graus. Passat aquest temps retireu les espècies i herbes i si voleu ho tritureu i ho passeu pel colador, però jo crec que no val la pena.

El magret…primer fem els forats…

IMG_3971

després el farcim amb els llagostins…o si preferiu amb gamba llagostinera, que està molt millor de preu…

IMG_3972

…i el fem a la planxa, la major part del temps per la part dels greix. Deixem refredar una mica i tallem làmines en sentit horitzontal…per anar bé dins d´aquestes làmines hi ha d´haver una rodoneta de llagostí…també pot ser que no s´hagi fet bé el farcit i us surtin els llagostins quan intenteu tallar el magret…bé, en aquest cas quan serviu el plat, amb làmines de magret a sobre de muntanyetes de chutney, doncs poseu-hi un tros de llagostí a sobre!

IMG_3982

Ho podeu acompanyar amb una salsa de foie fresc (feu-lo a la planxa i tritureu-lo amb crema de llet) o amb una salsa de ceba super bona que vaig fer per acompanyar el Caneló cruixent de jarret de porc amb mango i que queda molt bé.

0 thoughts on “Magret farcit de llagostins amb chutney de verdures”

Deixa un comentari