Doncs sí, mandonguilles. A seques. Bé, amb tomàquet, com les clàssiques mandonguilles de bar, aquelles que es prenen com a “tapa”. Sense verdures ni patates ni sípia ni res de res. Tal qual les presentaven en aquesta recepta. Jo n´he fet moltes vegades però cap com en aquesta recepta, i he de dir que estan mega bones, més del que m´esperava, la veritat.
Ingredients ( 4 px):
300 gr. carn picada vedella
300 gr. carn picada porc
una mica de canyella en pols (opcional, collita pròpia)
julivert
un dent d´all
4 cullerades soperes de pà ratllat
3 cullerades soperes de vi blanc
1 ou
farina
Salsa: 100 gr. ceba picada, 3 tomàquets madurs mitjans, 2 vasos d´aigua, safrà, farina
Fem primer les mandonguilles. En un bol barregem, amb les mans, la carn picada, el pa ratllat, l´ou, l´all molt picat, el julivert (també picat), el vi i ho salpebrem. Anem fent boletes amb les mans i les passem per farina…com més petites més mandonguilles…i les fregim lleugerament, reservant-les per començar a fer la salsa.
Sofregir primer la ceba. Afegir-hi més tard els tomàquets, pelats, tallats a trocets i sense llavors. Quan estigui ben potxat tirar-hi l´aigua i deixar que arrenqui el bull. Retirar-ho, passar-ho pel minipimer i tornar-ho a tirar a la paella on he sofregit primer les mandonguilles i després la ceba i el tomàquet. Coure la salsa amb les mandonguilles uns deu minuts, tirant-hi més aigua si fós necessari i afegint a mitja cocció el safrà dissolt amb una mica d´aigua.
Per cert, si voleu que us quedin encara més meloses podeu posar a la massa pa de motlle remullat amb llet, amb una llesca n´hi haurà prou.
Super bones!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.