Mandonguilles de xai amb albergínia

Les mandonguilles de xai són un dels molts i bons descobriments del receptari de El Comidista, i si a sobre els hi afegeixes albergínia la combinació es converteix en imbatible!

Ingredients:

400 gr de carn magra de porc picada

400 gr de carn de xai (cuixa millor) picada

2 albergínies

una bona llesca de pa sucat amb llet

2 ous

2 cebes

2 dents d´all

julivert picat a discreció

pa ratllat

farina

sal i pebre

oli

salsa de iogurt: 2 iogurts grecs, 1 dent d´all picadíssim, sal, pebre, oli d´oliva, suc de llimona

salsa de tomàquet

Primer posarem les albergínies a escalibar i mentrestant sofregirem les cebes, afegint-hi l´all al final. També posarem a remullar el pa amb llet. Quan estiguin les albergínies (30-45 min.) les tallarem, o millor dit les xafarem a fi que treguin tot el seu suc i les barrejarem en un bol gran d´amanida (per exemple) amb els dos tipus de carn, els ous, el pa sucat amb llet, la ceba i els alls sofregits i el julivert. Salpebrem i guardem a la nevera unes dues hores si podeu (jo, ejem, no vaig poder…), diu l´autor que la carn agafa més bon gust d´aquesta manera. Prepararaem també la salsa de iogurt barrejant els ingredients descrits per a la seva elaboració i la reservarem tapada a la nevera amb paper film (com la massa de les mandonguilles).

Passat aquest temps farem les mandonguilles, arrabossant-les amb farina i tot seguit fregint-les poca estona, ja que per servir-les calentes els hi donarem un toc de forn (uns cinc minuts). Ho farem acompanyant-les de salsa de tomàquet i salsa de iougurt. Un trumfo brutal, queden super flonges, gustoses, delicioses, molt recomanat!

mandonguixaialber

0 thoughts on “Mandonguilles de xai amb albergínia”

Deixa un comentari