Espectacular plat famós a tot el món àrab, un veritable clàssic que té en la ceba fregida (enfarinada) el seu millor as.

Ingredients:

200 gr de llenties pardines, 1/2 kilo de cebes, 150 gr d´arròs basmati

farina, oli d´oliva, 2 culleradetes de llavors de comí i dues de cilantre

1 culleradeta de curcuma i una de canyella en pols, una de pebre de Jamaica, sal i pebre

Començarem bullint les llenties però només durant 15 minuts aprox, una mica com si les deixessim al dente. Previ pas pel morter, sobretot pensant en les llavors de cilantre, saltegem les llavors amb oli i tot seguit hi afegim les espècies, l´arròs, sal i pebre. Remenem bé, incorporem les llenties i mullem amb aigua, aprox mig litre, ja que utilitzem basmati integral. Si opteu pel basmati normal amb 350 ml a priori n´hi hauria prou. Tapem, esperem que bulli i llavors deixem que vagi fent, a foc lent, uns 20/25 minuts. Mentrestant farem la ceba, tallant-la primer a juliana i enfarinant-la. La fregim per tandes, i quan les llenties i l´arròs estiguin a punt hi barregem la meitat (de la ceba), utilitzant l´altra meitat per posar-la a sobre de les llenties amb arròs quan ho servim. Super bo, gustós, espectacular.

IMG 5232