Orecchietti al pesto de festucs

Orecchietti al pesto de festucs

Aquests orecchietti al pesto de festucs són una senzilla manera de fer pasta fresca a casa, molt fàcil i a la qual hi podem incloure els més petits de la llar. També podeu optar per comprar-los de pasta seca, avui en dia ja són fàcils de trobar. El pesto de fetsucs li dona un toc especial, i podeu utilitzar tan rúcula com alfàbrega, o si voleu les dues coses. Aquesta recepta la vaig apendre a un curs de pasta fresca que vaig fer fa anys, i de fet el pesto era sense fulla verda i amb avellanes, molt rústic i potse run xic massa espès. La versió que us ofereixo l´apropa més al que estem tots més acostumats.

 

Ingredients:

  • 100 gr de sèmola de blat (x persona)/ 100 gr de sèmola+100 de farina de força (x dues/tres px.)
  • mig vas d´aigua
  • una mica d´oli i sal
  • 2 dents d´all
  • oli d´oliva extra verge
  • 50 gr de festucs
  • un grapat de rúcula/25 gr d´avellanes (aprox)
  • parmesà ratllat a discreció

 

Com fer la recepta d´orecchietti al pesto de festucs:

  1. Amassem primer la pasta. La quantitat d´aigua la marca la propia massa, millor començar sempre amb poca ja que sempre sereu a temps d´afegir-ne més. Una vegada feta pot reposar una estona a la nevera (sobretot la que té farina) o no fer-ho, com la que només porta sèmola de blat. Per fer les orecchietti heu d´anar fent boletes petites d´una mida més petitat aprox del vostre dit gros…

2. llavors heu de pressionar amb el dit la boleta en qüestió…

3….i ja estarà…en separar la pasta aixafada del dit provocareu que quedi una petita marca que             serveix una mica com per donar-li forma…al principi potser no surt del tot però és qüestió de           pràctica, acaba sortint més o menys bé i és ideal per fer amb els nens…

4. una vegada teniu les orechietti llestes poseu aigua a bullir i feu el pesto: tritureu amb el                   turmix la rúcula amb els alls, els festucs i el parmesà juntament amb l´oli. Si opteu per provar           el d´avellanes i festucs feu-ho igual i utilitzeu una mica d´aigua de la cocció de la pasta ja que           aquest pesto surt força espès.  La veritat és que a mí m´agrada més que porti alfàbrega o                   rúcula (més picantet, i quasi millor i tot!) però recordo que el d´avellanes no estava gens                  malament!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *