Paccheri amb ragú de xai

Boníssima recepta, tant pel ragú com per -sobretot- una fantàstica pasta tubular, grossa, realment sensacional anomenada paccheri. Tota una descoberta!

Ingredients:

350 gr de paccheri

mig kilo de cuixa de xai desossada

1 ceba

8 fulles d´alfàbrega

400 gr de tomàquet triturat

200 gr de parmesà o pecorino ratllat

2 gots de vi negre

sal, pebre, sucre

oli extra verge

Tallem a dauets petits la cuixa de xai i la deixem macerar una estoneta amb un got de vi i aigua, fins a cobrir-ho. Tallem la ceba a daus i la daurem. Tot seguit fem el mateix amb els daus de xai amb la pròpia ceba. daurem i mullem amb un got de vi negre. Deixem evaporar i afegim el tomàquet triturat. Posem sal i pebre, sucre i unes fulles d´alfàbrega, i que faci la xup xup una horeta ben llarga, de fet millor dues, depenent de l´estona que tingueu. Posem finalment a bullir els paccheri en una cassola molt ample i amb molta aigua, remenant a fi d´evitar que s´enganxin,es fan força grans i necessiten espai. Ho servim amb parmesà o pecorina ratllat al moment. Més que bo, deliciós!

IMG_4117

Leave a Reply