Boníssima recepta, tant pel ragú com per -sobretot- una fantàstica pasta tubular, grossa, realment sensacional anomenada paccheri. Tota una descoberta!
Ingredients:
350 gr de paccheri
mig kilo de cuixa de xai desossada
1 ceba
8 fulles d´alfàbrega
400 gr de tomàquet triturat
200 gr de parmesà o pecorino ratllat
2 gots de vi negre
sal, pebre, sucre
oli extra verge
Tallem a dauets petits la cuixa de xai i la deixem macerar una estoneta amb un got de vi i aigua, fins a cobrir-ho. Tallem la ceba a daus i la daurem. Tot seguit fem el mateix amb els daus de xai amb la pròpia ceba. daurem i mullem amb un got de vi negre. Deixem evaporar i afegim el tomàquet triturat. Posem sal i pebre, sucre i unes fulles d´alfàbrega, i que faci la xup xup una horeta ben llarga, de fet millor dues, depenent de l´estona que tingueu. Posem finalment a bullir els paccheri en una cassola molt ample i amb molta aigua, remenant a fi d´evitar que s´enganxin,es fan força grans i necessiten espai. Ho servim amb parmesà o pecorina ratllat al moment. Més que bo, deliciós!