Deliciosa recepta, fàcil i relativament ràpida de preparar, tot i que heu de fer unes quantes coses…bàsicament és conill saltejat amb pebrots i tomàquet i puré de patata. Si al puré li afegiu oli de tòfono i una mica de la pròpia tòfona conservada amb oli talladeta li donareu un toc final brutal!
Ingredients:
1 conill desossat
1 pebrot vermell gran o 2 de mitjans
1 pebrot verd gran o dos de mitjans
5 tomàquets madurs
4 patates mitjanes
1 ceba
1 pastanaga
els ossos del conill
1 got de vi blanc
una cullerada de farina
unes branques de farigola
Començarem tallant a dauets els pebrots, escaldant els tomàquets, pelant-los i tallant-los també a daus petits. Totes les llavors i el suc que puguin haver tret ho reservarem per fer la salsa. Mentre comencem a saltejar els pebrots fem el mateix amb els ossos de conill en una cassola, i en una altra posem les patates a bullir. Quan els ossos estiguin doradets els retirem i fem un sofregit amb la ceba, i més tard, quan aquesta ens hagi “netejat” el fons del cassó, hi afegim la pastanaga. Deixem coure una estona, mullem amb el vi i quan aquest hagi reduit hi tirem una cullerada de farina. Uns minuts més tard, sense haver deixat de remenar per coure bé la farina, hi tirem el suc i les llavors del tomàquet i aprox mig litre d´aigua, juntament amb els ossos del conill. Deixem coure a foc mitjà durant una mitja hora com a mínim, i passat aquest temps ho colem ben colat i posem el liquid resulatnt en un cassó, a fi que vagi reduint fins adquirir consistència de salsa.
Tornem a les verdures. Quan el pebrot estigui més aviat tovet hi afegim el tomàquet tallat a daus, tot sofregint-ho a poc a poc fins que tinguem un bon concentrat de pebrot i tomàquet. Ho reservem.
Saltegem amb un gra d´all tallat a làmines tot el conill, salpebrat prèviament, i quan estigui el tallem ben petit. Ho reservem.
Fem llavors el puré de patates, senzillament aixafant-les amb una mica d´oli extra verge i sal, i al final (si en teniu) hi posem una mica d´oli de tòfona i unes làmines de tòfona mateixa.
Per muntar el plat agafem una anella metàli.lica i en primer lloc posem el conill, a sobre el sofregit de pebrots i tomàquet i a dalt de tot el puré de patates, amb la salsa envoltant-ho tot.
Una petita meravella!
Reblogged this on Celler-Adocse.