Pasta a la iraní

Una curiosa recepta que bàsicament combina albergínia amb crema de llet, parmesà i iogur, tot amanit amb menta, tan seca com fresca.

Ingredients:

3 albergínies, 1 ceba

140 gr de crema de llet i 60 de parmesà ratllat

llavors de comí, oli d´oliva, alls, suc de llima

150 gr de iogur grec, menta seca, 250 gr de linguine o spaguetis

safrà, menta fresca, sal i pebre, menta seca

 

Farem les alberginies escalivades al forn. Per imitar una mena de iogur fermentat iraní (kashk) escalfarem la barreja de crema de llet i parmesà ratllat en la proporció que posa als ingredients. Ha de bullir una miqueta a foc mitjà, i tot seguit hi afegirem el iogurt, escalfant-ho quan ho anem a servir a foc lent vigilant que el iogrt no es talli. Mentrestant fem un sofregit de ceba amb les llavors de comí i els alls a on hi afegirem les albergínies escalivades i dues cullerades de suc de llima. Bullim la pasta i muntem el plat amb les alberginies, el iogurt amb parmesà i crema de llet, menta seca barrejada amb oli d´oliva i aigua de safrà, a més a més de menta fresca picada.

Deixa un comentari