Pasta amb llagostins, tomàquet i formatge feta

Per fer aquesta recepta ,Ottolenghi utilitza un tipus de pasta que em recorda a aquella pasta de sopa tipus”pinyons” que menjava de petit a casa…i que ja no trobo gaire sovint. Buscant quelcom semblant per botigues de productes italians vaig acabar decidint comprar el que s´anomena “nyoquis sards”. Amb aquest canvi la recepta agafa encara un toc més personal del que ja per sí té. Amb el tema dels llagostins, o de qualsevol altre marisc similar, ja que podeu utilitzar-ne un altre, podeu recorrer tranquilament als llagostins cuits o congelats, ja que sempre seran més econòmics que els frescos.

Ingredients:

  • 300 gr de nyoquis sards,
  • 200 gr de formatge feta,
  • llagostins cuits a discreció
  • 1 llauna de 400gr de polpa de tomàquet,
  • tres dents d´all,
  • fulles d´alfàbrega
  • 2 cullerades de llavors de fonoll,
  • ratlladura de pell de taronja,
  • sal i pebre
  • una cullerada de tàperes

Recepta Pas a Pas

  1. Poseu aigua a bullir per coure la pasta. Calculeu normalment un litre per 100 grams de pasta, o una mica menys, però en general tireu a posar-ne molta.
  2. En una paella sofregiu els alls, laminats, amb les llavors de fonoll, fins que quedin ben daurats.
  3. Incoporem la polpa de tomàquet, salpebrem i deixem coure una estona. Dependrà del tipus de tompaquet triturat que utilizeu, però amb quinze minuts n´haurieu de tenir prou.
  4. Quan ja tinguem més o menys una textura de salsa incorporem els llagostins, cuits i pelats (per a aquest plat l´opció dels llagostins pelats i congelats és força òptima), i el formatge feta a dauets petits. Deixem que faci una mica de xup xup, uns tres minuts. També li posarem una cullerada de tàperes, li donarà un contrast molt interessant, ideal per contrarrestar el formatge feta.
  5. Finalment incorporem  la pasta, amb una mica de l´aigua de cocció. Sempre li dona un toc interessant i servirà per alleugerir la salsa si aquesta us ha quedat un xic espessa. Barregem bé i servim amb l´alfàbrega picada per sobre de la pasta amb llagostins.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *