Una triomfada total. Boooníssims! No fa falta dir res més…
Ingredients (4 px):
1 kg de boniatos
2 cullerades de salsa de soja
100 gr de farina
1 culleradeta de sal, 1/2 de sucre glass
3 cullerades de ceba tendra picada
1 xili vermell fresc, ben picat
Salsa: 1/2 iodure grec, 2 cullerades d´oli d´oliva i una de suc de llimona, cilantre picat, sal i pebre
Coure els boniatos al vapor (també els podeu fer al forn, probablement quedaran més gustosos), i deixar-los un cop cuits al colador una bona estona, fins que perdin tota l´aigua. Arribat aquest moment posar-los en un bol gran i afegir-hi la resta d´ingredients. Barrejar-ho bé, amb les mans si fa falta, ha de quedar una massa uniforme i sense grumolls.
En un cassó amb oli, una “parisien” seria perfecte, posar-hi poli generosament i fregir els pastissets, més o menys de la mida d´una cullerada sopera grossa i aixafada. Uns minuts per banda fins que quedin ben torrats, i ho serviu amb la salsa. Queden de vici, de veritat!