Peix a l´estil jueu

Molt bona i fàcil recepta, senzilla, dirigida especialment als amants del cilantre fresc…i als que el detesten dir que la poden fer exactament igual però substituint-lo per julivert. Jo ho vaig fer amb cilantre, es clar, i amb un magnífic peix blanc anomenat “espet”, una delicia. Es pot fer amb qualsevol tipus de peix, millor blanc però.

Ingredients:

8 rodanxes de peix blanc

un bon manat de cilantre fresc/julivert

4 nyores (o dos pebrots xoriceros)

4 dents d´all

varetes de fusta tipus de broxeta o similar

sal, pebre

oli extra verge

Posarem les nyores a estovar amb aigua durant un mínim de dues hores, o bé les porteu a ebullició i les deixeu reposar fins que siguin tèbies. Piquem el cilantre i els alls i muntem a l´olla la parafernàlia per coure el peix. Heu de posar unes varetes de fusta de punta a punta al fons de l´olla i després repetir l´operació en sentit diferent, de manera que acabareu fent com una reixa de fusta. Allà hi col.loqueu el peix salpebrat amb la barreja de cilantre, carn de nyora i all a sobre de cada rodanxa, les nyores que us hagin quedat tallades a trossos, un bon raig d´oli d´oliva i un bon vas d´aigua.

Tapeu i deixeu que es faci a foc més aviat lent entre deu i quinze minuts, depenent de si les rondanxes són o no molt gruixudes…però a mida més o menys estandard amb quinze minuts n´hi ha de sobres. Ho emplateu i utilitzeu el suquillo que hagi quedat com a salsa. Jo vaig tenir la temptació de reduir-ho fins a conseguir una textura de salsa de veritat i no era cap meravella, tot s´ha de dir. I això que ho havia intentat arreglar amb una mica de mantega, però potser el sabor de l´aigua de nyora no era del tot adequat per a la salsa. Segurament la propera vegada que ho faci, que segur que ho faré, no la reduiré pas.

IMG_4225

Deixa un comentari