Cosí germà del “pilaf” de Freekeh, aquest té un gust més peculiar i una mica més de color…boníssim igualment!
Ingredients:
4 cebes blanques
3 pebrots vermells
2 cullerades de concentrat de tomàquet
1 cullerada de sucre glass, sal i pebre negre
2 culleradetes de grans de pebre rosa, 2 cullerades de llavors de cilantre
100 gr de panses de corint, 400 gr de bulgur
ciboulet
Podeu fer-ho a la manera tradicional o en plan “heretge”, o sigui, bullint el bulgur apart i després barrejant-lo amb el sofregit. Jo, ara mateix, no recordo com ho vaig fer, però per si les mosques us explico la manera tradicional, que no és altra que sofregir les cebes tallades a juliana i els pebrots, a tires, uns deu minuts. Hi afegim el concentrat de tomàquet, el sucre, les espècies i les panses. Un parell de minuts més tard el bulgur, el sofregim una mica i mullem amb mig litre d´aigua (també ho podríeu fer amb brou de verdures). Quan bulli ho retireu del foc i ho deixeu reposar ben tapat durant vint minuts com a mínim. Quan ho aneu a servir piqueu el ciboulet i ho rectifiqueu d´oli d´oliva, sal i pebre.