Pollastre al curry amb arròs

Pollastre al curry amb arròs

Aquesta recepta de pollastre al curry amb arròs és una versió d´un plat clàssic indú, el murgh biryani, però sense patates, com a priori porta la recepta suposadament “autèntica”. Crec que aquesta opció la vaig apendre a un curs de cuina fa ja molts anys…

 

Ingredients:

  • 2 tasses d´arròs basmati
  • llorer,
  • clau,
  • cardamom,
  • canyella
  • 750 gr de pollastre desossat sense pell
  • per al marinat del pollastre:
  • xili en pols,
  • gingebre,
  • all,
  • cúrcuma,
  • 1 iogurt grec,
  • suc de llimona, g
  • garam masala,
  • cilantre en pols
  •  menta fresca
  • guarnició final:
  • 8 brins de safrà,
  • llet calenta,
  • aigua de roses,
  • mantega

 

Com fer la recepta de pollastre al curry amb arròs:

 

  1. Primer tallem en trossos mitjans el pollastre i el marinem amb totes les espècies i altres ingredients. Normalment les mides serien una o dues cullerades de cada una, al vostre gust. Deixar-ho uns tres quarts d´hora aprox.
  2. Bullim les espècies que acompanyen l´arròs, les retirem i llavors hi afegim l´arròs, deixant-lo mig cru. O podeu fer-ho tot junt…
  3. Daurem la ceba en una cassola i quan sigui rossa hi afegim el pollastre marinat. Quan la carn ja estigui mig feta hi escampem per sobre l´arròs, i ho deixem coure tapat fins que sigui cuit juntament amb els ingredients de la guarnició (de llet amb un parell de cullerades es suficient).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *