Recepta ideal per als amants dels contrastos, sobretot el del dolç-salat, i amb aquell sabor inequívoc al curry de casa. Un curry, generalment un arròs amb pollastre, d´aquell que té un sabor especial però que no pica, gens ni mica. Curry en pols que trobes a qualsevol lloc…
Ingredients (dues persones):
un pollastre sense pit, a octaus 1 vas de vi blanc
1 ceba 1 cullerada de curry
30 grams de margarina 1 poma ratllada
panses de corint 4/5 rodanxes de pinya en llauna
1 vas de brou de pollastre oli, sal
l´almibar de la llauna de pinya
Saleu els trossos de pollastre i enrossiu-los en una cassola. Poseu les panses en un bol amb aigua. A la mateixa cassola afegiu-hi la margarina i en un minut la ceba ben picada. Una vegada estigui ben dauradeta torneu a posar-hi els trossos de pollastre, aquesta vegada acompanyats de la resta d´ingredients: poma ratllada, el brou i el vi bàsicament. Es remena bé, es tapa i es deixa coure durant uns vint minuts. Llavors hi afegiu la pinya tallada a trossets petits amb tot el seu almíbar i les panses, deu minuts més fent la xup xup i llestos.
Jo vaig afegir-hi aigua dues vegades perquè no vaig controlar bé els temps, i els primers 20 minuts de cocció van convertir-se, crec recordar, en uns 35…i els segons 10 crec que en 20 i una mica més…el pollastre va quedar boníssim, així que jo recomanaria afegir-hi aigua (o més brou si el teniu a mà) i deixar-ho coure més estona.
Super recomanable!