Bé, tal qual, es tracta d´un pollastre al forn amb raïm i escalunyes. Si no en teniu sempre podeu utilitzar ceba tendra, o ceba de Figueres, però si trobeu escalunyes molt millor, al forn amb pollastre queden fantàstiques.
Ingredients:
1 pollastre de pagès
1/2 kilo de raïm
1/2 kilo d´escalunyes (o ceba tendra, o cebetes del platillo)
1 branca de romaní
sal, pebre
Bé, el pollastre, com hem dit, al forn. Tal qual. Net per dins, amb la branca de romaní, salpebrat i acompanyat de les escalunyes (pelades) i del raïm. Amb el forn a 180 graus, uns 75 minuts…aprox. Si el pollastre és grandet, que si m´heu fet cas i l´heu comprat de pagès ho serà, probablement tindrà els pits apunt després d´aquest timing (i possiblement amb només una hora, també), però les cuixes no. Per tal que no quedessin els pits massa cuits se´m va ocórrer, senzillament, treure el pollastre del forn (sense apagar-lo) i amb tota la rapidesa possible, però sense atabalar-me, treure´ls, tallar-los, agafar una mica de raïm i d´escalunya, una mica de suc i seguir la cocció de les cuixes mentre ens menjàvem els pits, al punt, tendres, boníssims. I després, les cuixes. Un plan, tu i funciona!