Pollastre al forn amb salsa de taronja

Pollastre al forn amb salsa de taronja

Aquesta recepta és un trumfo, millor diria que la de conill…també diferent!

Ingredients (4 px):

un pollastre sencer

llard

vi ranci

3/4 talls de “bacon”

per a fer la salsa:

1 cullerada i mitja de sucre glass

1 cullerada sopera de vinagre

1 vas d´aigua (de vi)

1 culleradeta d´extracte de carn

1 culleradeta de fècula de patata

3 taronges

Posem el pollastre al forn, prèviament untat amb llard i amb el bacon repart: un a dins del mateix pollastre, l´altre embolicant una cuixa, l´altre un pit, etc. Deixem que el llard es desfaci i el ruixem amb vi ranci. Uns 3/4 d´hora al forn a 180 graus.

I mentre es fa el pollastre fem la salsa. Posem el sucre en una paella  i quan comença a daurar-se hi afegim el vinagre (en aquesta acció retireu la paella del foc), una mica d´aigua, el suc de les taronges i l´extracte de carn. Jo d´això no en tenia i vaig posar una mica de pastilla de brou de carn dissolta en una mica d´aigua. Ho deixem coure uns cinc minuts aprox, i després hi posem la fècula de patata per espessir-ho. Bé, aquí potser hauria d´explicar que en no tenir clar on trobar aquest ingredient vaig optar per comprar (a granel, al mercat) una mica de puré de patates en pols, i de pas vaig utilitzar tot el que em sobrava (que era quasi tot) per fer un puré de patates “sintètic” (horror!!!, je je), ja que a la recepta original recomanàven utilitzar-lo d´acompanyament del plat.

Quan el pollastre està llest el tallem a quarts i tirem tot el suquillo a la salsa, deixem reduïr una mica més fins que tingui la textura correcta. Em vaig trobar que de tant deixar-ho coure (era necessari, d´altra banda, tot s´ha de dir…) no va quedar molta salsa. Sí per als que van triar cuixa i una mica just per als que vam menjar pit, pero en qualsevol cas he de dir que va quedar molt bo, molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *