Pollastre amb dàtils (“pollo marbella”)

Ignoro sí aquesta és una recepta coneguda, ja que això de titular-la “pollo marbella” no sé ben bé a què respon, així que he optat per introduir una pista sobre el que cuinarem. Una recepta, per cert, super bona.

Ingredients:

4 cuixes de pollastre, 5 dents d´all, 100 gr d´olives verdes sense pinyol

60 gr de tàperes, 120 gr de dàtils de Medjool, 120 ml de vi blanc sec

1 cullerada de mel, sal i pebre, 3 cullerades d´oli i de vinagre, orenga

 

Abans de tot hem de pensar que la recepta quedarà molt millor si maridem el pollastre un mínim de dues hores, tot i que a priori s´hauria de fer des de la nit abans o fins i tot un parell de dies. Jo vaig fer el mètode express i va quedar molt bo, però quan el torni a fer miraré de marinar-lo almenys unes dotze horetes.

La qüestió és agafar tots els ingredients, menys el vi i la mel, barrejar-los i deixar-los tapats marinant a la nevera. Amb el forn a 180 graus col.loquem el pollastre i tot lo de la marinada en una font o cassola més una barreja de vi i mel i ho deixem coure durant uns tres quarts d´hora, potser una mica menys, és qüestió de fer-li una ullada a partir de la mitja hora ja que estem parlant de cuinar només les cuixes. El resultat és francament bo i val la pena acompanyar-ho d´un bon arròs integral basmati, per exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *