Pota de mar a la provençal

Recepta fàcil, fàcil…si la fas com s´ha de fer i sobretot si daures bé el rap abans de posar-lo al forn, ja que podria no quedar-te tan bé com seria de desitjar…i no miro a ningú…

Ingredients:

1 cua de rap d´un kilo aprox

pa ratllat

herbes de provença

2 dents d´all

2 pastanagues

4 patates mitjanes

1 ou

sal, pebre

oli d´oliva

Posem a bullir les patates i les pastangues. Si trobeu pastangues “baby” i altres verduretes d´aquest tipus (petites) també les hi podeu posar.

Netegem bé la cua de rap, fem unes petites incissions per posar-hi trossets d´all, i la suquem amb l´ou batut amb oli d´oliva. Tot seguit la passem per una barreja  de pa ratllat amb herbes de Provença i quan la tinguem ben arrabossada la daurem bé per tots cantons, a consciència, que quedi una bona crosta.

Enfornem a 180 graus durants uns quinze minuts. Quan tinguem cuites les verdures i hortalises les talleu a trossos més aviat petits i les poseu a la safata del rap per acabar-ho d´enfornar tot junt uns cinc minuts. Jo hi vaig posar vi i una mica de brou de peix i segurament no calia, a més a més no vaig daurar prou bé el rap i la crosta se´m va estovar molt, i al final quasibé no valia la pena menjar-se-la. Així que ja sabeu, daureu-la bé i no cal que la ruixeu amb vi…

IMG_4243

Leave a Reply