Rap a la marinera

Rap a la marinera

Una mica tipus suquet de rap, amb alguna petita variant…i un resultat espectacular. Ja vaig fer un rap molt semblant al 1080 però…sempre ve de gust repetir amb coses així, malgrat que no sigui precisament un peix que mengem gaire sovint a casa!

Ingredients (4 px):

8 rodanxes de rap

1/2 kilo de musclus

12 cloïsses

ametlles

llesques de pa fregit

salsa marinera (brou de peix…amb una mica de farina)

safrà

oli, sal, pebre

Enfarinarem i fregirem lleugerament el rap, reservant-lo. Aprofitarem aquest oli per tirar-hi una mica de farina, la torrarem i hi afegirem brou de peix per fer la salsa marinera. Un cop tenim la textura desitjada (no gaire espessa) hi tornem a posar el rap, juntament amb les cloïsses tancades i la picada de safrà, ametlles i pa fregit. El fet de respectar escrupulosament els ingredients de la picada va fer que el plat agafés un gust peculiar que el va fer diferent d´altres suquets o guisats mariners que havia fet fins aquell moment (típic de mi haver-hi posat all i julivert també…i no ho vaig fer). Una mica més tard hi afegim els musclus, prèviament obert, i deixem coure uns minutets de res més.

Rectificar de sal i pebre, tot i que no crec que calgui ja que el suc de les cloïsses és molt salat. Més aviat s´ha d´anar en compte que el brou no sigui salat ni posar gaire sal (més aviat ben poca) al rap abans de fregir-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *